Wat kun je verwachten?

Tijdens deze cursus maak je een mozaïek op een ronde schaal met een diameter van 30cm (voorbeeld). We werken met keramische tegels. Na uitleg over gereedschappen leer je de tegels in verschillende vormen te snijden en knippen (o.a. rechthoeken, vierkanten, driehoeken, salmiakvormen, rondjes).

Je leert:
- een ontwerp maken;
- achtergronden in te vullen;
- kleuren te kiezen en combineren;
- randen af te werken;
- over lijmsoorten, voegmiddelen, ondergronden;
- te herkennen wat wand- en vloertegels zijn;
- voegen en pigmenten te gebruiken om je voeg te kleuren.

Na afloop van de cursus ben je in staat zelfstandig een werkstuk te mozaïeken.

Kosten: 110 euro per persoon. 25 Euro te voldoen bij inschrijving, het restant per giro vóór de eerste cursusavond. Je kunt je inschrijven door mij te mailen. De cursus gaat door met minimaal 3 personen. Als de cursus doorgaat ontvang je een bevestigingsmail.

Bij de prijs is inbegrepen:
- materialen;
- gebruik van gereedschap;

- koffie en thee;

- uitgebreide werkbeschrijving.

Maximaal aantal deelnemers: 4
Minimaal aantal deelnemers: 3
Duur cursusavond: 2 uur (5 avonden)
Aanvang: 20:00 uur - einde 22:00 uur.

Op de eerste lesavond wordt er uitleg gegeven over de materialen en gereedschappen waar je mee gaat werken.  Je maakt een ontwerp en brengt het aan op de ondergrond. Hierna kies je de materialen uit. Misschien kun je al een begin maken met het mozaïek. De drie lessen daarna zijn bedoeld om verder te werken aan je werkstuk en de daarbij voorkomende vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. De laatste lesavond ga je het mozaïek voegen. Wanneer blijkt dat het niet lukt je mozaiek tijdens de lessen af te krijgen zal je er thuis ook aan moeten werken.